Sportska_dvorana_Grbavica

Izgradnja sportske dvorane na Grbavici: Uskoro počinje opremanje

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i ministar za sport i kulturu Kantona Sarajevo u ostavci Ivica Šarić danas su na platou ispred sportske dvorane na Grbavici potpisali sporazum o finansiranju radova na izgradnji sportske dvorane u vrijednosti od 500.000 KM.

Nakon potpisivanja sporazuma, načelnik Koldžo potpisao je i ugovor o realizaciji navedenih sredstava sa Mustafom Durakovićem direktorom firme Unigradnja, koja je izvođač radova, te direktoricom Zavoda za izgradnju KS-a Ljiljanom Pelidijom. Načelnik Koldžo, istakao je da je do sada za izgradnju sportske dvorane na Grbavici, isključivo Općina Novo Sarajevo izdvajala sredstva, te da je od viših nivoa vlasti izgradnju objekta pomoglo Ministarstvo kulture i sporta KS-a, koje je i ove godine u budžetu KS-a izdvojilo 500.000 KM. Radovima koji su predviđeni potpisivanjem aneksa ugovora realizirat će se više od 90 posto radova, nakon čega će biti potrebno krenuti u opremanje dvorane.

Multifunkcionalna sportska dvorana bit će kapaciteta od 1.500 do 3.000 gledalaca i treća je po veličini u KS-u, a prva sa podzemnom garažom.

Sportska dvorana na Grbavici ispunjavat će evropske standarde za većinu dvoranskih sportova, te biti osposobljena i za ostale kulturne sadržaje.

Dvorana predstavlja jednu od najvećih investicija Općine Novo Sarajevo i radovi se izvode fazno u skladu sa obezbjeđenim finansijskim sredstvima.

Comments for this post are closed.